Topaz Overduin te Katwijk aan Zee - Bouwen aan de Zorg | ClimaRad Skip to main content

Artikel Bouwen aan de Zorg: 'Actief verwarmen, koelen en ventileren
zorgcomplex Topaz'

Opdrachtgever Topaz heeft een nieuw complex gebouwd op het terrein van Overduin, bedoeld voor bewoners met de ziekte van Huntington. Naast deze nieuwbouw heeft de ouderenzorgorganisatie ook het hoofdgebouw grondig gerenoveerd. Het complex is voorzien van het decentrale klimaatsysteem van ClimaRad, waarbij veiligheid en een gezond binnenklimaat voor de bewoners en medewerkers voorop staan.

Lees hier het artikel van ClimaRad: 'Topaz Overduin Katwijk aan Zee  - Bouwen aan de Zorg - editie september 2024' of lees hier het hele artikel over Topaz Overduin Katwijk aan Zee in de vierde editie van Bouwen aan de Zorg, vanaf pagina 50.

Adviseur J. van Toorenburg BV heeft ClimaRad voorgesteld binnen dit project. Naar aanleiding daarvan heeft Topaz een referentieproject in Gorinchem bezocht. Het enthousiasme over de voordelen van het decentrale systeem heeft ervoor gezorgd dat ClimaRad in het zorgcomplex in Katwijk aan Zee is geïnstalleerd. De installatie draagt bij aan de toekomstbestendigheid van de nieuwbouw. Wanneer de functie van het pand verandert, blijft het flexibel indeelbaar.

In de woningen, gemeenschappelijke ruimtes en kantoren zijn de ClimaRad Care H1C units toegepast om het klimaat per vertrek individueel te kunnen regelen. Door middel van sensoren voor CO2, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur wordt automatisch de juiste hoeveelheid lucht via de gevel toe- en afgevoerd, om zo een comfortabele woon- en werkomgeving te creëren. Het klimaattoestel heeft naast een warmteterugwinunit ook een convector inclusief aanvullende ventilatoren, welke actief kan koelen en verwarmen. De units zijn draadloos gekoppeld aan de ClimaRad Fans, welke geplaatst zijn in de badkamers, keukens en toiletten. Deze afzuigcomponenten voeren daardoor de juiste hoeveelheid vervuilde lucht af en functioneren daarnaast op basis van luchtvochtigheid en aanwezigheid.

Door middel van sensoren voor CO2, luchtvochtigheid en binnen- en buitentemperatuur wordt automatisch de juiste hoeveelheid lucht via de gevel toe- en afgevoerd''

Contact

We leggen u graag meer uit over ClimaRad

Bellen mag ook: +31 (0) 541– 358 130

Jacco Rijnvis
Commercieel Manager West-Nederland